NIEUWSBRIEF

UITSCHRIJVEN

NIEUWSBRIEF

INSCHRIJVEN

ARTISTIEK TEAM

CURATOR
ANTHONY KIENDL (CAN)

Anthony Kiendl is curator, auteur en directeur van het Plug In Instituut voor Hedendaagse Kunst in Winnipeg (CAN). Hij doceert ook architectuur aan de University of Manitoba.

Anthony Kiendl was van 2002 tot 2006 artistiek directeur van de Walter Phillips Gallery en het International Curatorial Institute in het Banff Centrum (Alberta, CAN). In november 2009 kreeg hij de Award for Curatorial Excellence in Contemporary Art van de Canadese Hnatyshyn Foundation.

Kiendl komt uit de artistieke praktijk. Hij ziet zijn curatorschap daarom als een creatief proces. De curator zette al tal van tentoonstellingen op in Canada, waaronder het interdisciplinaire project Space Camp 2000: Uncertainty, Speculative Fictions and Art, (2000), Godzilla vs. Skateboarders: Skateboarding as a Critique of Social Spaces (2001).

Kiendl is bovendien auteur, doet onderzoek en is een veelgevraagd spreker.

In 2004 kreeg hij een beurs van de Canadese Social Sciences and Humanities Research Council. Zijn onderzoek, getiteld Informal Architectures, resulteerde in tentoonstellingsprojecten, publicaties, symposia en seminaries.

Zijn meest recente boek, ‘Informal Architectures’, werd in 2008 uitgegeven door Black Dog Publishing (London, UK). Kiendls teksten zijn onder andere gepubliceerd in Parachute, FUSE, Flash Art, Canadian Art en talrijke catalogi. 
 

TENTOONSTELLINGSARCHITECTEN
KRIS KIMPE & BRUNO POELAERT (BEL)

Kris Kimpe werkt als architect hoofdzakelijk binnen het gebied van hedendaagse beeldende kunst. Zijn praktijk bestaat uit het ontwerpen van tentoonstellingen, de conceptvorming en technische bijstand bij de realisatie van kunst in de openbare ruimte en het ontwerpen van kunstenaarsateliers.

Hij is internationaal assistent van Dan Graham en werkt daarnaast regelmatig voor en met andere kunstenaars zoals Orla Barry, Nico Dockx, Ana Torfs, Luc Tuymans en Philip Metten.

Sinds 2006 is hij samen met Koenraad Dedobbeleer de uitgever van het architectuur-fanzine UP.

Bruno Poelaert studeerde aan het Henry van de Velde Instituut in Antwerpen en werkte onder meer bij Wim Cuyvers en bij Maarten Van Severen (MVS Studio in Gent). In 2001 richtte Poelaert samen met Kris Kimpe een architectencollectief op genaamd D’haeseleer & Kimpe & Poelaert. Naast gewone bouwopdrachten zet D’haeseleer & Kimpe & Poelaert regelmatig samenwerkingsverbanden op met beeldende kunstenaars.

GRAFISCHE VORMGEVING
JORIS KRITIS & JULIE PEETERS (BEL)

Joris Kritis & Julie Peeters wonen en werken in Amsterdam. Ze ontmoetten elkaar tijdens hun opleiding in Sint-Lucas Gent (BEL) en waren beide deelnemers aan de Werkplaats Typografie in Arnhem.

Ze werkten reeds samen met opdrachtgevers zoals De Ateliers, De Appel, OFFICE Kersten Geers/David van Severen, If I can’t dance I don’t want to be part of your revolution, KMSKB, M HKA, Z33, e.a. Samen geven ze ook onder andere vorm aan Metropolis M magazine en zijn ze verantwoordelijk voor de grafische identiteit van de Beursschouwburg in Brussel.

WEBDESIGN & DIGITAL SIGNAGE
KOEN CAERELS (BEL)

Koen Caerels is de oprichter van MindedDesign – Lab voor digitale media. Hij is gespecialiseerd in het bedenken en realiseren van digitale communicatie. Caerels is vooral actief binnen de creatieve en culturele sector.

Caerels realiseerde ook de website van Contour 2009 en van het Europese kunstproject ‘Moving Stories’. Hij werkte al samen met opdrachtgevers zoals de Erfgoeddag, de Museumprijs, kunstenares Wapke Feenstra (i.s.m. FLACC GENK) en de VanhaerentsArtCollection.